Az első budapesti baleset, amiről hírt adott a hazai sajtó is

Újpesten egy biciklist döntött fel egy vaddisznó, a bringást kórházba kellett vinni.

http://index.hu/belfold/hirek/2013/10/24/vaddiszno_lokott_fel_egy_biciklist_ujpesten/

A közelmúltban volt egy újabb riport a Mokkában. Azért újabb, mert vagy egy éve már volt egy, amikor dr. Heltai Miklós nyilatkozott Vujity Tvrtkónak. Az abban elhangzottakkal oly mértékben nem értettem egyet, hogy fel sem tettem a blogra. Most dr. Szemethy Lászlót kérdezték a szentendrei vaddisznó invázió kapcsán.

Fontos tudni, hogy mindketten (Heltai és Szemethey) a Vadvilág Megőrzési Intézet munkatársai, amely intézetet (többek között) a Pilisi Parkerdő Zrt. is rendszeresen, jelentős kutatási pénzekkel támogat. 
Nem ragozom tovább...

Az utóbbi Szemethey interjú is nagyon szőr mentén kezeli a problémát. 
Azt pl. meg sem említi, hogy gigászi mértékben túlszaporodott az állomány, amiről a vadászok igen csak tehetnek. Arról sem szól, hogy a vadászoknak igen sürgősen fel kellene lépni a trendek megfordítása érdekében, inkább azt javasolja, hogy a lakosság szokjon hozzá, hogy a vaddisznók időnként feldöntik a bringázókat Újpesten.
De legalább olyan mellébeszélések nincsenek, hogy szegény disznóknak csökken az életterük a terjeszkedő nagyvárosok miatt és egyébként sem veszélyesek, hiszen nem ragadozók és az embert nem tekintik tápláléknak.

A vaddisznók tehát VESZÉLYESEK és annak ellenére bejönnek a lakott területekre, hogy Trianon óta fokozatosan NŐ AZ ÉLETTERÜK Magyarországon.

http://tv2.hu/musoraink/mokka/136853_vaddisznok_garazdalkodnak_szentendren.html

Néhány mondatot utólag átfogalmaztam, mert dr. Heltai Miklós sértőnek találta őket. Elnézést kérek tőle és egyben megköszönöm, hogy figyelmével megtisztelte a blogunkat.

Ha jut rá időm, majd felteszem a vele készült interjút is és pontokba szedve leírom, hogy a nyilatkozatában mivel nem értek egyet.