Nyugaton a helyzet változatlan...

A vaddisznók továbbra is kedvelik a környéket és rendszeresen ellátogatnak hozzánk. A korábbi létszám becslés is jónak tűnik. Szinte bármikor jó eséllyel ki lehet menni és meg lehet nézni a kondát éjszakánként. A kutyák kitartó, ingerült ugatása jelzi, hogy hol érdemes keresni őket.

Azért csak óvatosan! Én autóból szoktam fotózni, bár tegnap odamentünk gyalog is, mert az egysávos Kakukkhegyi úton akkora volt még a gépkocsiforgalom, hogy autóval nem lehetett egy percre sem megállni, pedig a vaddisznók hosszú időn át jöttek-mentek az úton. Egy száguldó taxis majdnem el is ütötte őket. Teljesen meg kellett állnia és meg kellett várnia, hogy a konda félrehúzódjon az út menti bokrok közé. Nem siettek félrehúzódni...

Attól nem kell tartani, hogy vadászok kereszttüzébe kerülünk, mert a lakott területeken végzett kármegelőző kilövéseket a Pilisi Parkerdő Zrt. beszüntette. Sajnos nem azért, mert megszűntek a károkozások. (A kereszttűztől persze eddig sem kellett tartani, mert az ilyen kilövéseket ellenőrzött módon, kellő profizmussal végezték amikor még vesződtek ilyesmivel.)