Kezdődik újra?

Szupersüldő 2.0

Nem is volt az olyan régen, amikor minden újság a Gellérthegyen kalandozó fiatal vaddisznóról (a.k.a. "Szupersüldő") írt.

Kezdődik újra?

2015.01.15

Vaddisznók kóborolnak a városban. Ez persze nem újság, de most a BELVÁROSBAN.

Rövid cikk az Újbuda újságban:

http://ujbuda.hu/ujbuda/brfk-vaddisznokat-keres-a-rendorseg

Köszönjük a linket Veridicus76 olvasónknak!

Hozzá kell tenni, hogy a vaddisznók távol tartásán már jó ideje fáradhatatlanul dolgozik a XI. kerületben is egy megbízott mezőőr, de vélhetően az idei hatalmas szaporulattal szemben nehéz tartani a frontot. Az Irhás árokban kihelyezett vadkamera szerint az idén kétszer fialtak a vaddisznók: a kamera felvételein nem csak tavasszal, de szeptemberben is láttunk csíkos hátú malacokat.

A XI. kerület pár év késéssel csatlakozott Budaörshöz és a XII. kerülethez, ahol az önkormányzatok már korábban megbíztak mezőőröket illetve vadászokat a vaddisznók által jelentett gondok enyhítésével. Minden erőfeszítésük ellenére a problémát megoldani sajnos nem tudják, mert a városon belül nem is lehet.

Csak ismételni tudom magamat: a megoldás kulcsa (a budai oldalon) a Pilis Parkerdő Zrt. kezében van. A környező vadászterületek vaddisznó állományát kell az évtizedekkel korábbi szintre apasztani. Ez minél később történik meg, annál inkább hozzászoknak a természetes környezetből (az állomány túlszaporodása miatt) kiszoruló állatok a városi léthez.

444 cikk 1

Velvet cikk 2015.01.15

Blikk cikk

Travelo cikk

 

Újabb hírek:
2015.01.15 este és 2015.01.16

Tényleg elkezdődött. Egyre több hírportál ír kóborló vaddisznó(k)ról. A 444 összefoglaló ábrája az eddig történtekről az alábbi linken látható.

444 cikk 2

Vaddisznónk a Tinderen már "Rocksteady Attila" néven keres kapcsolatot.

Velvet cikk 2015.01.16

 

2015.01.16 21:20 - egy hosszabb index cikk video melléklettel

Az esti híradóiban az RTL Klub és a TV2 is a (bulvár) hírértékének megfelelő súllyal hozta a témát.  Ezeket most nem linkelem be, mert semmi újat nem mondtak és az index videóját illetve a 444 képeit vágták be.